5 snabba med Dennis Källerteg

5 snabba med Dennis Källerteg

Vi tog ett snack med och ställde 5 snabba frågor till vår grymma Bergspring vän Dennis Källerteg som ska springa Bergslagsleden nu till helgen. FKT på g mån tro?!

Vem är Dennis? 

- Jag är en positiv och försiktig kille som älskar utmaningar. Drivkraften är att hela tiden försöka lära sig något nytt om sig själv

Vi vet också att Dennis satte nytt FKT på Kungsleden i somras med nästan 19 (!) timmar. Nytt rekord 3 dagar 19 tim 57 min. Helt galet imponerande!

Hur tränar du? 

- Jag är coachad av Jason Koop. Träningen ligger mellan 20-30 timmar/v. Med löpning som den stora delen, men även minst 2 alternativa pass där jag försöker cykla. Och en del styrka, speciellt då bål.

Mål med löpningen? 

- Alltid bli bättre, söka nya utmaningar. Och ha riktigt roligt medan jag lär mig nya saker om mig själv!

Varför Ultra? 

- Varför inte? 😉 Nä men, Ultra är lite som livet, det går som en berg och dalbana. Vi har våra toppar men vi har också djupa dalar. Att hitta ny styrka och komma starkare ur dom djupa tuffa motgångarna gör oss inte bara bättre löpare men också bättre människor. Det är inspirerande att lära sig nya saker om vad Kropp och Knopp är kapabla till.

Tips när man vill lägga av?

- Alltid Komma tillbaka till VARFÖR man gör det! Hitta glädje ämnen, som gör dig glad. Något som får dig att skratta. Knoppen är det mäktigaste verktyg en människa har, Men som också behöver träna lika mycket som ben eller armar. Visualisera på träning, föreställ dig när det är tufft. Hur kommer du upp ur den svackan du är i? Vad gör att du hittar ny Energi? Kan vara att ta en extra Gel att göra en High Five med någon. När du sedan upplever samma sak igen, så är det inte lika läskigt.

- Det häftiga är att alla känslor av att vilja lägga av, kommer gå över om man fortsätter. Tillslut blir det som att du precis börjat igen, du förstår inte ens att du varit i den situationen. Hjärnan är häftig. Ger man den tid att vänja sig så blir den starkare likt kroppen.

Stort lycka till på äventyret i helgen Dennis! 

Bergslagsleden är 28 mil lång och går mellan Kloten och Stenkällegården i Tiveden. https://www.bergslagsleden.se/ 

Kör hårt, have fun och kom ihåg att njuta lite också. 

Följ Dennis via Garmins Tracking Länk https://share.garmin.com/kallerteg

Bergslagsleden FKT
Tillbaka till blogg