Att ta tillvara på det som finns, arbeta lokalt och skapa hållbara plagg

Ibland finns det vi letar efter precis framför nästan på oss bara du tittar lite noggrannare och kanske tänker lite annorlunda, gräver lite djupare i myllan där du står. Vaddå tänker du nu, vad snackar ni om? Jo, låt oss berätta. 

Natur och miljö är A och O för oss på Bergspring. Utan naturen är det inte så mycket med någonting. Och för att det ska förbli så för våra kids och för deras barn i sin tur så behöver vi göra något annorlunda. Det funkar liksom inte att köra vidare i samma hjulspår. Med det sagt så vet vi (och ni med förstås) att vi behöver ändra vårt sätt att se på konsumtion, produkter och material, för jordens resurser är inte oändliga.

Produkter som håller över tid

När vi startade Bergspring var det tydligt för oss att vi ville skapa ett varumärke med hög kvalitet och produkter som håller länge. Enligt devisen - hellre ett bra plagg som jag använder om och om igen än flera dåliga som aldrig väljs ändå. För ni vet ju själva hur det kan vara. Hur många t-shirts har du i garderoben och hur många använder du? Egentligen? 

Att ta tillvara på det som finns

Det räcker inte med hög kvalitet om man hela tiden producerar nytt. Så vi insåg snabbt att vi ville och borde göra något av de resurser som redan finns, att göra smarta val och jobba nära vår community för att ta fram det som efterfrågas i den kvantitet det behövs. 

The Rolling Remnant Collection 

Bergsprings första produkter av dead stock med mål att tillvarata restmaterial som låg och skräpade på hyllan och göra något bättre av det. Det är en kollektion som växer, förändras och anpassas allteftersom vi hittar restmaterial som passar de produkter som ni och vi vill ta fram. Färger och material varierar efter tillgång och så kommer också produkterna att göra. Om och när en produkt tar slut så är ingen gladare än vi. Och du som numera äger ett unikt plagg från The Rolling Remnant Collection hoppas vi. Tillsammans har vi bidragit till något bra - nämligen att rädda överblivet material från ett liv på lagerhyllan. 

Bergspring Moments Collection 

Närhet och lokala samarbeten när det är som bäst och med hållbarhet i fokus ligger också i att jobba med material som är mer hållbara. Både i sin materialsammansättning med att jobba med så mycket återvunna fibrer som möjligt men också att design, kvalitet och form håller över tid. 

Sammanslaget ger det möjligheter till en närproducerad kollektion med små produktserier, flexibel produktion och en agil utvecklingsprocess där vi hela tiden kan anpassa oss efter det som kunderna och marknaden, dvs våra Bergspring vänner, vill ha utan att stå med stora lager av produkter eller massor av material på hyllan. 

Är du intresserad av att veta mer om hur vi arbetar med hållbarhet. Kontakta oss så pratar vi gärna vidare!