Att ta tillvara på det som finns och skapa hållbara plagg

Ibland finns det vi letar efter precis framför nästan på oss bara du tittar lite noggrannare och kanske tänker lite annorlunda, gräver lite djupare i myllan där du står. Vaddå tänker du nu, vad snackar ni om? Jo, låt oss berätta. 

Natur och miljö är A och O för oss på Bergspring. Utan naturen är det inte så mycket med någonting. Och för att det ska förbli så för våra kids och för deras barn i sin tur så behöver vi göra något annorlunda. Det funkar liksom inte att köra vidare i samma hjulspår. Med det sagt så vet vi (och ni med förstås) att vi behöver ändra vårt sätt att se på konsumtion, produkter och material, för jordens resurser är inte oändliga.

Produkter som håller över tid

När vi startade Bergspring var det tydligt för oss att vi ville skapa ett varumärke med hög kvalitet och produkter som håller länge. Enligt devisen - hellre ett bra plagg som jag använder om och om igen än flera dåliga som aldrig väljs ändå. För ni vet ju själva hur det kan vara. Hur många t-shirts har du i garderoben och hur många använder du? Egentligen? 

Att ta tillvara på det som finns

Det räcker inte med hög kvalitet om man hela tiden producerar nytt. Så vi insåg snabbt att vi ville och borde göra något av de resurser som redan finns. Faktum är att det finns en uppsjö av färdiga material och textilier som redan är producerade, men som har blivit "över" och inte används. Det här blev starten på The Rolling Remnant Collection, en hållbar Bergspring kollektion producerad av restmaterial.

The Rolling Remnant Collection 

En kollektion som växer, förändras och anpassas allteftersom vi hittar restmaterial som passar de produkter som ni och vi vill ta fram. Färger och material varierar efter tillgång och så kommer också produkterna att göra. Om och när en produkt tar slut så är ingen gladare än vi. Och du som numera äger ett unikt plagg från The Rolling Remnant Collection hoppas vi. Tillsammans har vi bidragit till något bra - nämligen att rädda överblivet material från ett liv på lagerhyllan. 

Vi jobbar tätt ihop med våra leverantörer och ser kontinuerligt möjligheter till nyheter och räddningsaktioner för material som blivit över. Målsättningen är att våra produkter skall vara framtagna i restmaterial och vi arbetar i möjligaste mån med det i vår produktutveckling. 

Resultatet blir ett levande sortiment med plagg från räddat material som inte längre är överblivet utan förädlats till nya fantastiska plagg. Plagg som vi hoppas och tror kommer förgylla både ditt och vårt liv i många år framåt.

Så om tygrullar kunde tala så tror vi de skulle säga något i stil med... 

"Thanks, you saved me from lying on the shelf. I could never have imaged my life would be this kind of adventure."  

 

Är du intresserad av att veta mer om hur vi arbetar med hållbarhet. Kontakta oss så pratar vi gärna vidare!