Om oss

Vi är Bergspring

Bergspring är ett varumärke för dig som känner glädje i att springa som en tok nerför en backe, paddla, hoppa på stenar, klättra uppför en brant, sova i vindskydd, utmana dig själv i vardagen eller sitta tyst och stilla vid ett vattendrag och njuta. Du vill ha funktionella och stilsäkra träningskläder som funkar lika bra i vardagen som in action. 

Vi strävar efter enkelhet, ren design och funktion och vår mission är att få fler att återupptäcka glädjen i rörelse, hitta tillbaka till kärleken till naturen och ge känslan av funktionella och stilsäkra plagg som i sin tur motiverar. 

Men Bergspring är inte bara vad det låter som. Även om vi tycker att det är en av de bästa aktiviteterna som finns. Just att springa i berg. Bergspring är också ett gammalt namn för Svartbräken (Asplenium trichomanes) en typisk växt i våra hemmatrakter som växer på stenar och små klippväggar. Med sin korta jordstam och täta trådrotsknippa inkilade i sprickorna har den liten tillgång på näring och hushållar sparsamt med den. 

Den är en mästare på överlevnad och klarar såväl hård torka som kalla vintrar. En mästare på överlevnad, som klarar tuffa förhållanden och strävar sig fram. Precis sådan som man behöver vara om man skall springa i bergen, gilla långa dagar utomhus, äventyra och balansera i vardagen. Där blev vi Bergspring.