5 snabba med Karin Nilsson - vinnare av Open Track Bergspring 27K+

5 snabba med Karin Nilsson - vinnare av Open Track Bergspring 27K+

Vi tog ett snack med Karin Nilsson som var snabbaste dam på Open rack Bergspring 27K+ i helgen. 

Vem är Karin?

- 38-åring som bor i Sjömarken med sambo och våra två barn, men kommer från norra Sverige, Arvidsjaur! Älskar träning, tävling och sport i allmänhet =) Har tränat och tävlat främst löpning och längdskidor sen jag var 6-7 år.

Hur tränar du? 

- Tränar oftast ca 7-10 timmar i veckan, fördelat på ca 3-4 löppass och en hel del cykel(mtb/racer) och skidor/rullskidor/skierg. Försöker hålla en ganska hög kvalitet på många av passen. Vill kunna springa mer men har tyvärr de senaste åren fått skadekänningar så fort jag försöker öka löpträningen och fått backa tillbaka igen.

Vad tyckte du om Bergspring 27K+ banan?

- Helt fantastisk bana med fina slingrande stigar, utmanande backar både upp och ned, fin natur/utsikt, och en lagom dos lera och blöta partier. Att detta faktiskt är mina hemmastigar är också helt fantastiskt. =)

20.20:51 är en galet bra tid. Hur jobbigt var det? 

- Innan jag svarar på frågan så: Jobbigt = Roligt 😉
Kände ändå jag sprang kontrollerat snabbt, har svårt pressa det allra sista utan motståndare som startar samtidigt, men heter det ”tävling” springer jag betydligt snabbare än jag tror jag kan. Och 27 km på en så pass utmanande bana var såklart jobbigt! Och därmed också väldigt roligt 😊 Härlig känsla när man korsade mållinjen 😊

Framtida mål och drömmar med löpningen?

- Vad roligt att ni skriver framtida mål och drömmar med löpningen. Har redan hunnit bli 38 som sagt och har inte riktigt själv förstått att jag inte är ung och lovande längre😉 Men löpning är en sport man kan hålla på med länge och jag tror inte jag nått min fulla potential än. Min drivkraft är fortsätta utvecklas och prestera bra inom traillöpning. Det som lockar mest är tuffa tekniska kuperade trail-tävlingar där jag insett jag har min stora talang och jag tycker det är roligt att försöka springa snabbt där det är svårlöpt. Ett annat mål är att jag hoppas kunna locka mina barn att springa med mig i framtiden

Vi säger grattis till Karin och stort tack för att du var med och sprang!

Vi hoppas få se dig på kommande arrangemang framöver också! 

 

Tillbaka till blogg