5 snabba med @ultradrommar som springer Bergspring Virtual 27K+ nästa helg

5 snabba med @ultradrommar som springer Bergspring Virtual 27K+ nästa helg

Vem är Ultradrömmar?
- Ultradrömmar är en helt vanlig tonårsmamma, fru, matte & narkossköterska.

Hur tränar du?
-Jag tränar lite som jag känner för! De flesta passen består av skogsspring i det tempo som kroppen känner för just då (oftast i mystempo). Viktigaste för mig är att få komma ut i naturen. Sedan gillar jag att träna på gymmet med, trappmaskin och högintensiva övningar helst. Långsamt och länge i skogen tillsammans med backträning där jag går uppför och springer utför är mina absoluta favoriter.

Du har ju sprungit Ehunmilak 172 km, berätta hur var det? Och hur förbereder man sig ens för ett så långt lopp?

- Ja hur förbereder man sig egentligen? Det viktigaste rent fysiskt inför ett lopp med så mycket som 11000 höjdmeter är nog backträningen, både uppför och utför. Jag tränar inga megalånga distanser som många kanske gör inför ett så långt lopp, däremot tror jag på att vara ute länge ibland, att varva jogga med att gå. Vi klarar så otroligt mycket mer än vi tror. Det viktigaste är nog vilja och att våga. Våga drömma om äventyret och våga ställa sig på startlinjen.
Hur loppet var är svårt att beskriva med bara några meningar, det var både fruktansvärt jobbigt och alldeles alldeles underbart. Ett minne som jag alltid kommer att bära med mig med värme och stolthet. (Är man nyfiken att läsa mer så har jag en racereport som går att nå via länk på mitt instagram)

Vad är det som driver och motiverar dig?
- Min motivation till träning är äventyret! Drömmarna om att få uppleva storlagen natur med magiska skogar och berg. Sen hjälper den dagliga träningen mig även att må bra och orka mer i vardagen, jag mår som bäst när jag får känna mig stark.

Vilka äventyr drömmer du om nu?
- Jag drömmer om nya äventyrslopp liknande Ehunmilak men jag drömmer också om vandringsäventyr med hund, 200 Miles lopp i USA och pilgrimsvandring. Vem älskar inte att drömma?

TÄVLING!

Just nu kör @ultradrommar dessutom en tävling om en startplats till Bergspring Virtual 27K+ på sitt Instagramkonto. Tävlingen är öppen till imorgon fredag den 4/12 kl 12 så in och tävla! 

Vi tycker det är superkul att Alexandra ska springa Bergspring Virtual 27K+ i sina hemmatrakter! Och säger lycka till, kör hårt och glöm inte njuta! 

Tillbaka till blogg