Att ta tillvara på det som finns

Att ta tillvara på det som finns

Ibland finns det vi letar efter precis framför nästan på oss bara du tittar lite noggrannare och kanske tänker lite annorlunda, gräver lite djupare i myllan där du står. Vaddå tänker du nu, vad snackar ni om? Jo, låt oss berätta. 

Natur och miljö är A och O för oss på Bergspring. Utan naturen är det inte så mycket med någonting. Och för att det ska förbli så för våra kids och för deras barn i sin tur så behöver vi göra något annorlunda. Det funkar liksom inte att köra vidare i samma hjulspår. Med det sagt så vet vi (och ni med förstås) att vi behöver ändra vårt sätt att se på konsumtion, produkter och material, för jordens resurser är inte oändliga.

Produkter som håller över tid

När vi startade Bergspring var det tydligt för oss att vi ville skapa ett varumärke med hög kvalitet och produkter som håller länge. Enligt devisen - hellre ett bra plagg som jag använder om och om igen än flera dåliga som aldrig väljs ändå. För ni vet ju själva hur det kan vara. Hur många t-shirts har du i garderoben och hur många använder du? Egentligen? 

Att ta tillvara på det som finns

Det räcker inte med hög kvalitet om man hela tiden producerar nytt. Så vi insåg snabbt att vi ville och borde göra något av de resurser som redan finns. Faktum är att det finns en uppsjö av färdiga material och textilier som redan är producerade, men som har blivit "över" och inte används.

Det är bakgrunden till och starten på The Rolling Remnant Collection, en hållbar Bergspring kollektion producerad av restmaterial... 

Se våra första produkter i kollektionen här! 

Tillbaka till blogg