Karin Nilsson

Karin Nilsson

Vi tog ett snack med Karin Nilsson en av våra stjärnor som tävlar för Team Bergspring i Lagtävlingen i TRS Trailtour och passade på att fråga lite mer om löpningen, favoriträningspass och målsättningar med året. 

När började du springa? 

Jag började vara med på löptävlingar i ca 7 års åldern. 

Målsättning med löparåret 2022?

Hålla mig skadefri och springa massa roliga traillopp. Sen ska jag försöka försvara mina totalsegrar i TRS Trailtour, samt ta medalj på Trail-SM (helst guld...)

Styrka som löpare?

Tekniska kuperade banor utan slätlöpning är banor som passar min löpning bäst. Sen tror jag även att jag har en vinnarskalle som kommer fram och hjälper mig prestera bra på tävlingar.

Vilka lopp planerar du köra i TRS Trailtour i år? 

Hoka Torekov-Båstad, Isaberg Trail, Skatås Ryggar, Bocksten trailrun, Salming Idre fjällmaraton, Rya åsar Trailrun samt Åhus trailrun är de som jag tror just nu jag kommer köra.

Favoritpass?

De passen jag tycker är roligast är 3min intervaller (1 min vila) på tekniska stigar eller traillbanor på 5-10 km där jag ska försöka springa så snabbt jag kan.

Favoritdistans?

12-21km

Hur laddar du innan tävling?

Brukar köra löpvila dagen innan tävling annars försöker jag mest leva "som vanligt". Kanske att jag tänker lite mer på energiintag om jag laddar inför långa lopp.

Bästa snackset/energin/drycken efter ett långpass?

Kanske inte egentligen bästa drycken efter ett långpass, men finns inget som går upp mot en kopp nybryggt kaffe efteråt...

Berätta nåt om dig själv som vi inte vet. 

Har klarat 1733 tillslag i bolljonglering :)

Vi önskar Karin lycka till under säsongen och ser med spänning fram mot att följa framfarten på stigarna! 

Tillbaka till blogg