PM - Tävlingsinformation 16-18 April 2021

PM

Bergspring Vannamyst 45K+ Open Track | Bergspring Nordtorp 10K Open Track | Virtual Vannamyst 45K+ och 10K

STARTTIDER 

När 16-18 april 2021

 • Open Track 45K +, Nordtorp 06.00 16/4 - 18.00 18/4 öppen starttid
 • Open Track 10K, Nordtorp 06.00 16/4 - 18.00 18/4 öppen starttid
 • Virtual 45K+ och 10K, valfri plats 06.00 16/4 - 18.00 18/4 öppen starttid

NUMMERLAPPAR

Anmäler du dig till någon av Open Track distanserna efter den 11/4 kommer din nummerlapp att finnas vid starten att hämta upp. Hinns det inte med går det bra att köra utan. 

START OCH MÅL 

Starten och mål är på samma ställe (Open Track) uppe vid SOK stugan i Nordtorp, Sandared. 

Springer du Virtual bestämmer du själv var du startar och slutar. 

BANAN

45K+

Banan börjar åt nordväst på SOK68 gröna spår, samma som 10k. Skogen är tätt inpå när du passerar små mossar och sjöar efter 8 km så öppnar kulturlandskapet upps sig. Passering vid Nordtorp och in på Sjuhäradsleden efter 10 km. Några kilometer följer du Sjuhäradsleden innan du tar av mot Sjömarken en varierad sträcka med både hårt och mjukt underlag. från Sjömarkens ip följer du spår som ständigt går upp och ned och svänger i skogen. Väl framme i Lundaskog så blir det 500 lätta meter innan. de knixiga stigarna på Hestraskoglsleden tar vid. När 20 km är löpta så viker du upp parallellt med Elfsborgs gamla slalombacke, marken är grön av mossa. Uppe på platån väntar lite flackare och mer lättsprungen stig mellan mossarna. vid 26 km så bär det nedåt igen samma väg du kom.  Dax att följa Hesltraskogsleden in mot lite hus som ligger vackert i hagarna vid fåren innan man rundar Byttorpssjön. Tillbaka i Lundaskog så bär det uppåt igen och sen ned och så upp från Sjömarkens IP via Sjuhäradsleden till Nordtorp. Nu är spurten längs de sista 5 km kvar. Flacka stigar och passering av ett gammalt torvtag bjuder slingan på innan elljuset avslutar innan du kan rulla in i mål. nöjd och trött. 

 

10K

Banan går längs SOK68:s gröna milspår som är en populär vandringsled och som är väl utmärkt med gröna pilar. Håll utkik. Du startar första 150 meter på asfalt sedan svänger den av åt vänster in på eljusspåret. Första kilometerarna är hyfsade flacka och varierande stigar genom myrmark och trollskog tar dig vidare på banan som sedan kommer ut på en grusväg. Där travar man på hundra meter innan banan viker av höger in på en stig där du först får några höjdmeter utför innan du vänder in höger längs en bäck innan du kommer vidare på åsen. Senare kommer ytterligare en utförsbacke där du kan hålla högfart om du är duktig tekniskt utför. Sedan får du någon kilometer hysad platt löpning innan du sedan vänder tillbaka och tar några höjdmeteter uppför tillbaka innan du får sprinta sista 250 meter på rent skön asfalt. 

 

Virtual 45K+ och 10K

Välj valfri runda på valfritt ställe. Vi rekommenderar trail, gärna stökigt och blött. Då får du ut det mesta av dina timmar i skogen!.

 

VÄTSKA OCH ENERGI

Tar du med själv efter behov, det finns ingen support på plats. Vi rekommenderar att du tar med vatten/sportdryck och någon energi om du skall springa 45K+ loppet. Efter ca 10 och 40 km passerar du start och målplatsen och då kan ett tips vara att lägga lite extra energi och dryck.  Det är tillåtet med support så har du lurat med din partner eller familj så kan de med fördel stå någonstans längs spåret och peppa dig med energi, hejarop och dryck.

 

ÖVERDRAGSKLÄDER

Lämnar du med fördel i bilen om du kommer med sådan till starten. Det finns också möjlighet att lägga väska under tak vid start/mål. (obevakat).  

 

PARKERING

Det finns en kostnadsfri parkering vid start/mål i Nordtorp utanför SOK stugan där ni kan ställa bilen. Nära till start och perfekt att kunna förvara både överdragskläder och extra energi i för efteråt. 

 

REPTID

Det finns inga reptider, håll på så länge du vill. Stanna och njutglo, fika och ta det chill om du vill. 

 

DUSCH & TOALETTER

I årets Coronaanpassade upplaga erbjuds inga toaletter eller duschar. Man får uträtta sina behov i skogen. 

 

AVBOKNING OCH ÄNDRING 

Din anmälan till loppen är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte. Din startplats är personlig och låter ni någon annan springa loppet i ditt namn/ i ditt ställe måste du meddela tävlingsledningen. 

Meddela oss gärna om du inte kommer till start så vet vi att det är en DNS och behöver inte ut och leta efter dig i skogen.

 

TIDTAGNING

Du tar din egen tid med hjälp av träningsklocka, app med GPS spårning i mobilen (tex Strava, runkeeper, Garmin Connect, Polar) eller liknande. 

Skicka sedan in följande uppgifter senast kl 24.00 den 18/4 2021. 

 • Namn
 • Startnummer
 • Total tid
 • GPX fil

Du skickar in ditt resultat HÄR

 

REGLER

 • Allt skräp i form av papper, flaskor med mera skall tas med hem. Hittar du någon annans skräp hoppas vi självfallet att du ploggar upp det också. 
 • Om du träffar på annan tävlande som fått problem eller varit med om ev. olycka/sjukdomsfall är du som tävlande skyldig att på bästa möjliga vis bistå den/de skadade/sjuka. 
 • Behöver du hjälp längs banan eller bryter loppet meddela Peder, tävlingsledare på 076-106 36 61 
 • Alla deltagare bör vara väl förberedda och deltagandet sker på egen risk. 

 

PRISER

Snabbaste dam och herr i respektive lopp får en Bergspring Goodie bag och diplom.

Vinnare meddelas på Bergsprings sociala kanaler och via mail så snart vi hinner dock senast tisdag 20/4. 

 

FOTOTÄVLING

Ta en bild på dig själv under/efter/innan loppet gärna i ditt Bergspring Vannamyst Headband – posta de på dina sociala kanaler och tagga #bergspringfriends 

Du behöver ha en öppen profil för att kunna delta i denna tävling. 

 

FULLSTÄNDIG RESULTATLISTA

Kommer att finnas tillgänglig på bergspring.se senast tisdag 20/4. 

 

ÖVRIGT BRA ATT VETA 

Ta på dig kläder efter väder. Ta gärna trailskor eller i alla fall inte dina mest blankslitna slacks. 

Ta det lugnt på spänger och där det är mycket rötter och stenar – det kan vara superhalt på sina ställen. 

Se över din olycksfallsförsäkring. 

Håll dig till spåret så springer du inte vilse. 

Tro det eller ej men väderprognosen säger inte regn. Ännu. 

FRÅGOR? 

Kontakta oss på hello@bergspring.se, DM på någon av de sociala kanalerna eller ring/messa 

Tävlingsledare Peder 076-106 36 61 

Varmt välkommen och lycka till!