PM Tävlingsinformation Bergspring 27K+ & 5K, 10:e december 2022

PM

Bergspring 27K+ | Bergspring 5K 

STARTTIDER 

När 10 december 2022

  • Bergspring 27K +, Nordtorp 11/12 - start kl 09:30
  • Bergspring 5K, Nordtorp 11/12 - start kl 10:00

NUMMERLAPPAR

Du hämtar ut din nummerlapp vid starten, självservering. Nummerlappsutdelningen är öppen från kl 08:45. Ta gärna med egna säkerhetsnålar.


START OCH MÅL 

Starten och mål är på samma ställe,  uppe vid SOK stugan i Nordtorp, Sandared. 


BANAN

27K+

Banan går i en slinga från Nordtorp ut på det gröna milspåret, över mossar och spänger, förbi små sjöar och vad man beskriver som så nära vildmark man kan komma i den här delen av landet. Via Sjuhäradsleden tar vi oss vidare bortåt Hultafors på den vackra åsen med vackra vyer över Viaredssjön där banan slingrar sig vidare upp- och nerför backarna. Här bjuds det på höjdmeter och mjölksyra innan leden svänger tillbaka österut mot Sandared. Där Sjuhäradsleden möter milspåret igen svänger banan av och vi tar oss upp mot SOK Stugan igen. Men det roliga är inte slut ännu och nu bjuds det upp till dans på den sista 5-km slingan (som också är densamma som 5 K loppets bana). En relativt flack avslutning i enastående vacker natur där i alla den sista kilometern till och med är en lättlöpt utförslöpa mot mål.

Bansträckning GPX Fil 

Bansträckning Garmin gps 

Karta 27K+

5K

Banan går längs SOK68:s gula vandringsled, 5 km och är dessutom markerad med skyltar och pilar där det kan behövas extra. 

Första kilometern är flack varav ca 500 m på asfalt innan den viker in i granskog och vidare över vackra Tänge Mosse. Lättlöpta stigar genom myrmark och trollskog tar dig vidare på banan som sedan kommer ut på en grusväg. Där travar man på en bit innan man svänger in på eljusspåret innan målet  hägrar nerför backen vid SOK Stugan.

Karta 5 K

VÄTSKA OCH ENERGI

Det finns en vätskekontroll längs med 27K+ banan i Hultafors efter ca 12 km och även efter 15 km där du kan fylla på med vatten, Moonvalley Endurance Fuel och energibars. Ta gärna med egen mugg. Vi rekommenderar att du tar med vatten/sportdryck och någon energi om du skall springa 27K+ loppet. 

Det finns också vätska och energipåfyllning vid mål. 

Det är tillåtet med support så har du lurat med din partner eller familj så kan de med fördel stå någonstans längs spåret och peppa dig med energi, hejarop och dryck.

VÅFFLOR 

SOK68  håller öppet sin våffelservering i SOK-Stugan så ta med familj och vänner för att heja in dig i mål och ta en riktigt härlig energipåfyllning tillsammans efteråt. 

ÖVERDRAGSKLÄDER

Lämnar du med fördel i bilen om du kommer med sådan till starten. Det finns också möjlighet att lägga väska under tak vid start/mål. (obevakat).  


PARKERING

Det finns en mindre parkering vid start/mål i Nordtorp utanför SOK stugan där ni kan ställa bilen. Parkera smart så får vi in alla bilar. Observera att det är ett begränsat antal platser så samåk gärna eller be någon snäll familjemedlem eller kompis skjutsa dit. 


REPTID

Det finns inga reptider, håll på så länge du vill. Stanna och njutglo, fika och ta det chill om du vill.


TOALETTER, OMBYTE & DUSCH

Ett begränsat antal toaletter finns i SOK68:s klubbstuga vid mål/start. Tränger nöden på längs med banan så är det skogen som gäller en bra bit från den markerade leden. 

Det finns omklädningsrum och duschar i SOK68:s klubbstuga vid målet/starten! Perfekt att fylla på energidepåerna med en våffla och kaffe efter loppet.


AVBOKNING OCH ÄNDRING 

Din anmälan till loppen är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte. Din startplats är personlig och låter ni någon annan springa loppet i ditt namn/ i ditt ställe måste du meddela tävlingsledningen. 


TIDTAGNING

Gemensam start och tidtagningen startar när startskottet går samt avslutas när du passerar mållinjen. 


REGLER

  • Allt skräp i form av papper, flaskor med mera skall tas med hem. Hittar du någon annans skräp hoppas vi självfallet att du ploggar upp det också. 
  • Om du träffar på annan tävlande som fått problem eller varit med om ev. olycka/sjukdomsfall är du som tävlande skyldig att på bästa möjliga vis bistå den/de skadade/sjuka. 
  • Behöver du hjälp längs banan eller bryter loppet är det obligatoriskt att meddela Peder, tävlingsledare på 0761 063 661
  • Alla deltagare bör vara väl förberedda och deltagandet sker på egen risk. 
  • Håll er undan skidspår och ihop plattade vallar för skidåkning. Löpning i spåren är strikt förbjuden och vi håller oss vid sidan av på de få platser där leden går parallellt med spår! 

PRISER

Alla som går i mål får varsin Original Bergspring Tube. 

Priser till de tre snabbaste dam och herr i 27k+ och till segrarna i dam och herr på 5 km. 

Prisutdelning sker efter målgång. 


FOTOTÄVLING

Ta en bild på dig själv under/efter/innan loppet  – posta de på dina sociala kanaler och tagga #bergspringfriends 

Bästa bild vinner en Goodie Bag från Bergspring. Vinnaren utses av tävlingsledningen och meddelar senast den 14/12. 

Du behöver ha en öppen profil för att kunna delta i denna tävling. 


FULLSTÄNDIG RESULTATLISTA

Kommer att finnas tillgänglig på bergspring.se senast onsdag 14/12. 


ÖVRIGT BRA ATT VETA 

Ta på dig kläder efter väder. Ta gärna trailskor eller i alla fall inte dina mest blankslitna slacks. Har du dubbat och snön ligger kvar kan vi varmt rekommendera det. 

Ta det lugnt på spänger och där det är mycket rötter och stenar – det är superhalt på sina ställen och mycket göms nu också under snön. 

Se över din olycksfallsförsäkring. 

Håll dig till spåret och markeringarna så springer du inte vilse. 

Ta med en laddad mobil, gärna en överdragsjacka och tänk på varma kläder.

Är du osäker på var du är ring Peder på  0761 063 661. Spara in numret i telefonen. 


FRÅGOR? 

Kontakta oss på hello@bergspring.se eller via DM på @bergspringfriends på Insta. Vi svarar så snabbt vi bara kan!


Varmt välkommen och lycka till! // Team Bergspring

PS. Glöm inte #njutglo lite.